top of page

Kort, smuk bikepacking-weekend i Sverige


Første weekend i november blev tur 1 af Nordic Bikepacking Events afholdt i Skåne - arrangeret af Tobias Christensen og Alex Larsen, kørt på en rute kreeret af sidstnævnte. Alex bor i Malmø og har kørt Skåne TYNDT som en del af træning til bl.a. Italy Divide, og han har lavet en super fed rute, som inden længe lægges på Bikepacking.com som bidrag til deres #localovernighterproject.

De to drenge er vant til længere distancer end jeg er, men de er heldigvis også gode til at økonomisere med kræfterne og tage tid til at nyde omgivelserne. Tempoet er rimeligt, og der er nok pauser. Jeg tog Øresundstoget til Malmø fredag (utrolig nemt og ikke for dyrt med cykel), hvorfra vi cyklede ud i naturen. De ca. 90 km blev tilbagelagt fra kl. 12 til 20 med både frokost og aftensmad indlagt, og der blev kørt i alle typer terræn - kønne landeveje i kuperet terræn, hike-a-bike i ufremkommelige skove, smukke grusveje og virkelig tunge spor i løvskov. Elskede hvert sekund. Vi kørte blandt andet igennem et stort øvelsesterræn, hvor landskabet var hede så langt øjet rakte. Meget smukt. De sidste 3 timer blev kørt i mørke, hvilket tilføjer noget spænding og helt sikkert kan noget. Selvfølgelig misser man nogle omgivelser, men fedt er det! Og når man kører i ca. 5 grader har øllene er perfekt temperatur når man ankommer godt mast til lejren :-)

Tobias og Alex fortsatte til og med søndag i regn og brutalt terræn og var godt ristede søndag eftermiddag, mens jeg var nødt til at forlade dem lørdag formiddag og tage toget fra Höör - igen direkte til København. Dejligt nemt! Alt i alt en virkelig god måde at bruge 24 timer.


439 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page